We weten allemaal dat veel ongelukken thuis gebeuren, maar wist je dat jouw douchebak een van de gevaarlijkste oppervlakken in huis kan zijn? Door de vele zepen en shampoos in combinatie met water kan er een zeer gladde douchevloer ontstaan!

Hoe bestrijd je dit probleem? Als je jezelf afvraagt ​​hoe je dit kunt voorkomen dat de douchebak glad wordt, ben je hier aan het juiste adres. Tegen de tijd dat je dit artikel hebt gelezen, weet je precies hoe je veilig, plezierig en slipvrij kunt douchen!

In deze blog bespreken we snelle en gemakkelijke manieren om jouw douchebak slipvrij te maken.

Wat maakt een douchebak zo glad?

Een douchebak ziet er onschuldig uit tot dat je een keer uitglijdt. Helaas betekent dit dat veel mensen ongelukken krijgen in douches en badkuipen. In feite is de badkamer waarschijnlijk de gevaarlijkste kamer in huis.

Dit geldt vooral wanneer douchebakken nat zijn, omdat ze gemaakt zijn van harde, gladde oppervlakken. Hierdoor zijn ze makkelijk schoon te houden; ze zien er altijd als nieuw uit omdat vuil een glad oppervlak niet kan vasthouden en het moeiteloos kan worden weggeveegd.

Maar het probleem met een oppervlak als dit is dat wanneer je onder de douche staat, je voeten ook niets hebben om aan vast te houden, vooral als er zich zeep en water ophopen. Dit zorgt voor een zeer glad oppervlak, waardoor het risico op een val groter wordt.

Waarom is dit gevaarlijk?

Dus waarom is een gladde douchebak zo gevaarlijk? Nou, het is een beetje alsof je op ijs staat, en als je dat ooit hebt geprobeerd, weet je hoe gemakkelijk het is om voorover te vallen! In en uit de douche stappen zijn de momenten waarop je het meest waarschijnlijk zult vallen omdat je in een minder stabiele positie bent.

Wat een natte douchebak nog gevaarlijker maakt, is dat je je misschien niet realiseert hoe glad het oppervlak is. Hierdoor kan je snel en onzorgvuldig onder de douche stappen, waardoor de kans op vallen groter wordt.

Hoe voorkom je dit?

Hoewel een gladde douchevloer inderdaad gevaarlijk is, zijn er veel manieren om ze veiliger te maken en de kans op vallen of ongelukken drastisch te verminderen. Bekijk enkele van de methoden die we hieronder hebben vermeld.

Een antislip coating aanbrengen

Een antislip coating is een vloeibare formule die rechtstreeks op jouw douchebak kan worden aangebracht om deze een permanente grip te geven. Deze antislip formules zijn ideaal als je geen zin hebt om een ​​douchemat schoon te maken of om te gaan met een doucheloopvlak dat na een tijdje afbladdert.

Voordelen van een antislip coating

  • Ze zijn goedkoop en gemakkelijk aan te brengen;
  • Ze hebben geen onderhoud nodig;
  • Ze bieden een uitstekende grip en verstoren de esthetiek van jouw douche niet;
  • In tegenstelling tot douchematten of treden, kunnen antislip formules op elk oppervlak worden aangebracht, zelfs als ze niet perfect glad zijn.

Nadelen

In tegenstelling tot een antislip douchemat, vergen formules meer inspanning en zijn ze tijdrovender.

De coating kan loslaten als je agressieve chemicaliën of schurende sponzen gebruikt om jouw douche schoon te maken. Maar je kan dit makkelijk voorkomen door alleen zachte reinigingsmiddelen en gewone sponzen te gebruiken.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *