Ben je bezig met de verbouwing van je badkamer of wil je de badkamer in je nieuwgekochte woning een beetje eigen maken? Er zijn dan een aantal dingen die je kunt veranderen, zoals het meubilair, de douchedeuren en de spiegels. Een spiegel met verlichting is eigenlijk best belangrijk in je badkamer.  Wil je echt indruk maken? Denk dan eens aan een spiegel met ingebouwde lampjes. Die lampjes kunnen coole effecten maken en de spiegel nog meer speciaal maken. We laten je zien waarom je zo’n spiegel moet nemen.

Een spiegel met verlichting

Een spiegel met lampjes in je badkamer is niet alleen handig, het ziet er ook mooi uit. Daarom is het belangrijk om een badkamerspiegel van Sanexo te kiezen die goed past in jouw badkamer. Wil je liever een ronde spiegel met lampjes of een rechthoekige spiegel? Deze spiegels komen gelukkig in verschillende maten. Als je wilt dat de spiegel goed bij je badkamerkast en wastafel past, dan is het slim om bij een rechthoekige spiegel te kiezen die net zo breed is als de wastafel. Voor een ronde spiegel kan het juist mooi zijn als die iets kleiner is dan de wastafel.

Hoe helder is een led spiegel?

Hoeveel licht een lamp geeft, meten we in lumen (lm). De hoeveelheid Watt vertelt ons hoeveel energie de lamp gebruikt. Voor de spiegelverlichting in je badkamer hangt het af van hoe je badkamer eruitziet. Als je badkamer veel natuurlijk licht heeft en lichte tegels, dan heb je niet veel licht nodig. Maar als je badkamer geen ramen heeft en donkere tegels, dan moet de lamp meer licht kunnen schijnen. De helderheid van het licht meten we in lux. Als je vaak make-up aanbrengt bij de badkamerspiegel, is het goed om ongeveer 300-400 lux aan licht te hebben.

Hoe monteer je zo’n spiegel?

Niet alle lampen voor spiegels werken op dezelfde manier als je ze ophangt. Sommige lampen klik je gewoon vast aan je badkamerspiegel van Sanexo of bevestig je met zuignappen wat je gemakkelijk zelf kunt doen. Maar er zijn ook lampen die je moet vastzetten met schroeven. Omdat badkamers vaak vochtig zijn, zijn er dingen waar je rekening mee moet houden als je lampen aan je spiegel hangt. De lamp moet namelijk wel vochtbestendig zijn, anders gaat de lamp stuk. Als dat wat verwarrend is, is het een goed idee om iemand met ervaring te vragen om je mee te helpen met de installatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *