Een kingsize vloerkleed, een rond vloerkleed of toch een vierkant vloerkleed? Met een vloerkleed voeg je direct meer sfeer toe aan het interieur. Daarnaast heeft een vloerkleed meer talenten. Met een vloerkleed zorg je er namelijk ook voor dat je van verschillende ruimtes één mooi geheel kunt maken. Daarnaast zorgt een vloerkleed ook nog eens voor meer warmte in huis, zowel letterlijk als figuurlijk. Maar hoe kies je nu een vloerkleed dat perfect past bij jouw interieur uit het enorme aanbod? Daar geven wij in dit artikel enkele tips voor.

Het formaat

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als je een vloerkleed gaat kopen. Een van de belangrijkste punten is natuurlijk het formaat. Om het juiste formaat te kiezen kun je het beste wat kranten op de vloer leggen in de maat van het vloerkleed dat je graag zou willen. Door dit te doen krijg je een betere indruk van de ware grootte van het vloerkleed, waardoor je makkelijk in kunt zien of je toch voor het grotere model of juist voor het kleinere model moet kiezen.

De structuur

Een ander punt is de structuur van het vloerkleed. Je kunt kiezen voor een hoogpolig vloerkleed of juist voor een laagpolig vloerkleed. Bij een hoogpolig vloerkleed is de stof grof geweven. Hierdoor krijgt het vloerkleed een nonchalante en warrige uitstraling. Dit staat erg mooi in combinatie met een strak interieur. Een laagpolig vloerkleed is het tegenovergestelde. Hierbij is de uitstraling een stuk strakker en netter, waardoor een laagpolig vloerkleed beter staat in een wat drukker interieur.

De vorm

Als je naar de vorm van het vloerkleed kijkt is een rechthoekig vloerkleed vaak de meest gekozen vorm. Maar je hebt meer opties. Zo kun je bijvoorbeeld ook voor een rond vloerkleed kiezen of juist een vierkant vloerkleed. Het is erg leuk om verschillende vormen met elkaar te combineren, zo kun je bijvoorbeeld een rond vloerkleed shaggy deels over een rechthoekig vloerkleed leggen om extra sfeer te creëren.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *