Als je van tuinieren houdt, denk je soms dat je een tuinkas kopen. Er zijn verschillende redenen waarom je moet investeren in een kas. Ten eerste kun je met een kas in elk seizoen verschillende soorten planten of bloemen kweken. Greenhouse biedt een stabiele groeiomgeving voor je planten. De planten kunnen dus goed groeien bij extreem weer. Daarnaast kun je in een kas je eigen zaden laten ontkiemen. Je hoeft de zaden dus niet aan te schaffen. Onvoorspelbaar weer is een grote uitdaging voor de tuinman. Met behulp van een kas kun je je planten echter beschutting bieden zodat ze goed kunnen groeien. Aangezien er verschillende soorten broeikassen zijn, moet je je aan enkele onderstaande overwegingen houden om de juiste broeikas voor je tuin te kiezen.

Gezien de grootte en beglazing

Wanneer je rondsnuffelt over tuinkassen, vind je veel online leveranciers. Een van de gerenommeerde leveranciers is www.gardentoday.nl. Omdat er veel opties zijn voor kassen, moet je de grootte van de kas bepalen die past bij de ruimte in je tuin. Je moet bepalen of je een starterskas of een telerskas nodig hebt. Een startkas is kleiner dan de telerskas. Wanneer je veel ruimte in je tuin hebt, kun je een kweekkas bouwen waar je een grote verscheidenheid aan groenten of bloemen kunt planten. Na het selecteren van de maat kun je het type paneel bepalen. Je kunt kiezen voor heldere panelen zoals glaspanelen of polycarbonaat panelen voor zaailingen. Daarnaast kun je een diffuus licht paneel kiezen voor het kweken van je planten.

Isolatie en ontwerp kiezen

Woon je in een gebied waar sneeuw en ijs onderdeel worden van het winterse tafereel, dan moet je de kas goed isoleren. Voor de beste isolatie kun je kiezen voor meerwandig polycarbonaat. Trouwens, als je in het gebied woont met mildere winters, kun je polyethyleenfolie als paneel kiezen. Wil je jezelf beschermen tegen wind, dan kan je ervoor kiezen om polycarbonaat op een stijf frame te monteren. Raadpleeg een specialist om de beste structuur voor de kas te vinden om de wind te trotseren. Wil je daarnaast liever een glazen kas gebruiken, dan moet je kiezen voor het type glas met warmtewerende coating.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *