Leer is multifunctioneel

Leer is een erg multifunctioneel materiaal. Je kunt het voor ongelooflijk veel doeleinden gebruiken. Je ziet veel leer terug in kleding, riemen en sieraden. Maar leer kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld leren banken, leren stoelen, leren deurknopjes en nog veel meer. Leer geeft een product een stoere en elegante uitstraling. Hierdoor is het een zeer populair materiaal in veel kledingkasten en interieurs.

Leer ademt

Leer ademt, dit is een van de redenen dat leer erg goed werkt voor kledingstukken. Synthetische kledingstukken hebben dit niet en daardoor kan je lichaam een stuk minder goed ademen. Met een lederen kledingstuk kan je lichaam de temperatuur een stuk beter reguleren, waardoor het een stuk prettiger is om te dragen. Ook zijn veel portemonnees en tassen om die reden van leer; spullen die erin zitten blijven langer in een goede staat.

Leer is comfortabel om te dragen

Doordat leer dus ademt is het een enorm comfortabel product om te dragen. Het reguleert je lichaamstemperatuur veel beter en het zorgt er dus voor dat je minder last hebt van zweet. Dit is een groot voordeel aan leren broeken, jassen en schoenen. Een bijkomend voordeel van leer is dat het zich erg goed vormt naar je lichaam. Na een tijdje zal een leren product zich dus helemaal vormen naar jouw lichaam.

Leer is elegant

Over het algemeen is leer een product dat stijl en klasse uitstraalt. Denk maar eens aan wat duurdere en elegantere accessoires als leren tassen, schoenen, portemonnees etc. Die stralen altijd meer klasse en elegantie uit dan de kunststoffen of katoenen versie. Daarom is het ook niet gek dat veel mensen bijvoorbeeld een leren bank, een leren portemonnee of leren handgrepen willen. Die geven jezelf of je interieur een elegante uitstraling.

Leer is erg sterk, flexibel en duurzaam

Misschien heb je wel een leren riem of schoenen. Dan weet je wel dat die niet zomaar stuk gaan en dat ze lang meegaan. Bij sterke materialen kun je denken een bijvoorbeeld beton of staal, maar leer kun je daar ook toe rekenen. Het enige verschil is eigenlijk dat leer enorm flexibel is. Voor een leren product betaal je vaak wel een flink hoger bedrag dan voor de kunststoffen of katoen versie van hetzelfde product. Dit is terecht als je naar de kwaliteit en de duurzaamheid van het product gaat kijken. Een goede leren tas kan bijvoorbeeld makkelijk tien jaar meegaan, terwijl een katoen variant maximaal drie jaar meegaat. Over tien jaar tijd is zo’n prijskaartje een stuk minder pittig dan je vooraf zou denken en levert het je waarschijnlijk zelfs winst op.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *