Tegenwoordig is er zoveel keuze uit interieur dat je door het bomen het bos niet meer zit. Dit is heel begrijpelijk en daarom een aantal soorten interieur. Misschien doordat je kenmerken van bepaald interieur leest je ziet welke jouw smaak is en welke totaal niet. Je hebt bijvoorbeeld te maken eclectisch interieur of juist retro interieur.

Wat heeft je voorkeur?

Het is belangrijk om te weten wat je voordeel heeft, heb je liever een zachtere look of eerder een harde look? Een bohemian stijl is vooral wit met zachte elementen zoals veren en wol. Ook heeft dit vooral de kleuren bruin en wit in zich. Terwijl een botanische stijl weer heel natuurlijk is en vol staat met planten.

Strak en een wat stoerdere look?

Heb je het niet zo met kussens en kaarsjes en heb je liever een wat stoerdere look? Dat kan dan kun je er eerder voor kiezen voor een metalen of industriƫle look. Hier zit vooral veel ijzer en metaal in het interieur in combinatie met leer. Je kan het zelfs zo stoer maken door een echte stenen wand in huis te hebben en een koeienhuid als kleed.

Wat is nu erg trendy?

Bij de winkels word je overspoeld met interieur dat momenteel helemaal trendy is. De Scandinavische look is een hele lange tijd trendy geweest en nog steeds. Hierin komt vooral wit in terug en ruimte in huis met paar witte elementen. Ook marmer is een materiaal dat helemaal weer trendy is.

In het kort

Het is dus goed om na te gaan welke elementen je in huis wilt hebben en welke kleuren je in huis wil hebben. Aan de hand daarvan kan jij kijken welke stijl er het meest in de buurt komt en daarnaar kijken. Je bent natuurlijk niet verplicht om een bepaalde stijl te hebben in je huis. Je kan ook gewoon aanschaffen en doen wat je zelf mooi vindt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *