Wil je gebruik maken van betonbanden als een fundering? Dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Wanneer je de keuze maakt om betonbanden te gebruiken, ook wel opsluitbanden genoemd, dan moet je aandacht besteden dat de banden goed en nauwkeurig geplaatst dienen te worden. Naast goed en nauwkeurig plaatsen is een stabiele zandlaag nodig en zelfs een vereiste. Meer informatie over het gebruiken van betonbanden als een fundering.

Wat zijn dat precies, betonbanden?

De vraag die mensen veel stellen is wat betonbanden precies zijn. Als je het over betonbanden hebt dan gaat het om betonnen balken en beschikken normaal gesproken over een lengte van één meter. De dikte van betonbanden kan behoorlijk verschillen. Namelijk van vijf tot vijftien centimeter. En niet alleen de dikte kan verschillen, maar ook de hoogte kan verschillen. Dit verschil kan variëren van 15 tot 35 centimeter.

Wanneer worden er betonbanden gebruikt?

In de praktijk worden betonbanden vaak gebruikt in de stratenmakerij. In het geval van stratenmakerij zullen de banden het straatwerk opsluiten. Dit wordt gedaan om na verloop van tijd kieren en gaten te voorkomen. Daarnaast zorgen betonbanden er ook voor dat tegels niet gaan verzakken en verschuiven. Natuurlijk worden betonbanden veel gebruikt als fundering, maar het is helemaal niet onaardig om naar andere toepassingen te kijken.

De betonbanden gebruiken als een fundering

Beschik je over een stabiele ondergrond dan kun je betonbanden gebruiken als een fundering. Voorbeeld van een stabiele ondergrond is een zandlaag dat aangetrild is. Vaak worden betonbanden gebruikt samen met betonpoeren. De palen worden dan ondersteund door de poeren. En de wanden worden dan ondersteund door de betonbanden. Dit alles betreft een hele goedkope en efficiënte manier om een solide fundering te realiseren. De fundering die wordt gemaakt van betonbanden is geschikt voor de lichte en kleine houtbouw. Ook dient de fundering van de band als een waterslag. Zo voorkom je dat er water binnenstroomt in je huis.

Betonbanden zijn vooral geschikt voor lichte bouwconstructies

Er zijn dus zeer interessante voordelen bij het gebruiken van betonbanden als gebruik van fundering. Het enige waar je in principe rekening mee moet houden is dat deze oplossing alleen geschikt is voor lichte bouwconstructies. Als je je daar van bewust bent en ben je overtuigd dat betonbanden de beste keuze zijn aarzel niet langer en gebruik de banden voor je fundering van je bouwconstructie. 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *