Om het leggen van fundering eenvoudig te houden kun je gebruiken maken van de wapeningskorf. Ze zijn te leveren in standaard maten en daardoor koop je ze voor erg scherpe prijzen. Een ander voordeel van wapeningskorven is dat ze heel eenvoudig, maar ook snel, te plaatsen zijn. De wapeningskorven worden vooraf gevlochten en gevormd en dat bespaart je simpelweg heel veel tijd. Bovendien zijn wapeningskorven met machines gemaakt dus met de kwaliteit zit het wel goed. Dit is wel zo prettig als je gaat bedenken dat dit je fundering van je bouwproject wordt.

Maak je fundering compleet met supportliggers en koppelstaven

Om je funderingsconstructie met wapeningskorven compleet te maken heb je supportliggers en koppelstaven nodig. Deze zijn overal te verkrijgen. Je gebruikt een supportligger om de diverse wapeningskorven op de precieze afstand van elkaar te plaatsen. Supportliggers noemt men ook wel eens tralieliggers en worden gebruikt als afstandhouder van de wapeningskorven in de funderingsconstructie. Koppelstaven zijn nodig om ervoor te zorgen dat twee korven niet van elkaar gaan schuiven. Dit tijdens of na het storten van beton in je funderingsconstructie. De koppelstaven aan je staaldraden van je wapeningskorf vast maken en je krijgt een krachtige solide wapening van beton. 

Wapeningskorven zijn onmisbaar in fundering

Ga je een fundering leggen voor grote gebouwen dan is bewapening van je fundering essentieel en altijd nodig. Beton is uitgehard heel sterk. Maar het kan bij trek- en schuifkrachten gaan barsten of scheuren. Gebruik je een stalen wapening, zoals in de vorm van wapeningskorven, dan voorkom je dit. Het combineren van prefab wapeningskorven en beton zorg je dat je fundering letterlijk en figuurlijk op kunt bouwen. 

Dit is belangrijk bij gebruik van wapeningskorven

Belangrijk om te weten bij wapeningskorven is dat het zeer scherp is aan de uiteinden. Dat geldt met name als ze zijn afgesneden. Het is daarom ook af te raden om wapeningskorven op te tillen aan de uiteinden. Doe dit dan ook aan de zijkanten en bij voorkeur met twee personen. Want wapeningskorven kunnen ook nog eens heel zwaar zijn. Dit is uiteraard arbovriendelijk, maar je zorgt er ook voor dat de wapening nauwkeurig geplaatst wordt. En dit alles draagt bij aan de kwaliteit van je fundering.

De eigenschappen van steigerplanken

Steigerplanken hebben als eigenschappen dat ze onderhoudsvrij zijn, duurzaam zijn en dat ze een hele unieke uitstraling hebben. Je kunt dit hout heel makkelijk bewerken en daarom zie je steigerhout vaak terug in verschillende woningen en tuinen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *