Je hebt de perfecte loungebank uitgekozen en deze onder de mooiste overkapping die je kon vinden geplaatst. Een leuk bijpassend tafeltje en je tuin is ingericht. Of toch niet. Een goede basis is alleen dat, een basis. Om je tuin interieur echt tot leven te wekken heb je wat fijne accessoires nodig. Accessoires brengen een interieur tot leven, ook al denken veel mensen dat dit maar een hoop prullaria is. Ik vertel je graag wat meer over tuin accessoires die je zou moeten overwegen.

Een tuinkleed

Een kleed? In de tuin? Klink gek, maar dat is het niet! Net zoals een vloerkleed de sfeer in de woonkamer enorm kan beïnvloeden, kan een kleed buiten ditzelfde effect hebben. Kleden maken een ruimte af. Het voegt textuur, kleur, print en dimensie toe. De ruimte wordt er levendiger van en het staat gewoon enorm leuk. Een buitenkleed kan ook een hoop imperfecties verbergen zoals oneffenheden en onkruid. Buitenkleden worden speciaal gemaakt voor buiten. Een kleed van polypropyleen is bestand tegen alle weersomstandigheden. Hij zal niet verkleuren in de zon en neemt amper vocht op. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!

Bloempotten

‘’Ik zit als buiten en ben al omringt door planten’’ zul je misschien denken. Dat klopt, maar een paar bloempotten kunnen enorm veel sfeer toevoegen. Nier alleen kun je hier weer andere planten in stoppen om nog meer groen om je heen te creëren, de potten zelf kunnen ook een extra kleuraccent of extra textuur toevoegen.

Vuur

Naar mijn mening is geen enkele tuin af zonder een tuinhaard of vuurkorf. In ons klimaat is het een groot deel van het jaar fris tot ijskoud. Zelfs in de zomer kunnen de avonden erg fris worden. Om dan alsnog gebruik te kunnen maken van je fijne tuin kun je het best een vuurtje stoken. Dit geeft namelijk niet alleen warmte maar vooral bakken vol sfeer. Als je hier geen ruimte voor hebt, kun je deze sfeer ook creëren met een aantal kaarsen op tafel.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *