Planten brengen je huis tot leven, maken het interieur gezellig en zijn goed voor je gezondheid. Je hebt veel verschillende soorten planten. Het is leuk om te variëren qua grootte en kleuren, zodat je interieur speels wordt. Naast dat planten een huis echt af maken, zitten er grote voordelen aan kamerplanten. Met name voor je gezondheid.

Planten en gezondheid

– Als je planten in je huis hebt, heb je minder kans op stress. Dit komt door de groene kleur, die heeft namelijk een rustgevende werking.
– Planten zorgen voor een schonere lucht in huis en voor meer zuurstof. Schadelijke stoffen worden afgebroken en de luchtvochtigheid wordt verbeterd.
– Als je planten in je slaapkamer neerzet, kan dit zorgen voor een betere nachtrust. Het zorgt voor een beter luchtklimaat, meer zuurstof en is rustgevend.
– Door de luchtzuiverende eigenschappen, wordt de kans op hoofdpijn tegengegaan.
– Door alle voordelen omtrent extra zuurstof, kun je je ook beter concentreren.

Welke plant werkt waarvoor

Er zijn veel soorten planten en al deze soorten hebben hun eigen voordelen.
– Luchtzuiverende planten: Epipremnun, Spathiphyllum, Sanseviera, Nephrolepis, Dracaena en Ficus Lyrata.
– Filteren van sigarettenrook: Spathiphyllum
– Antisnurk plant: De ananasplant. Deze plant geeft ’s nachts zuurstof af, waardoor je snurken tegen kunt gaan. Let op: de ananassen die in deze plant groeien zijn voor de sier, ze zijn niet eetbaar.

Welke verzorging hebben luchtzuiverende planten nodig

Iedere plant heeft een eigen gebruiksaanwijzing, maar het voordeel van luchtzuiverende planten is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Deze planten doen het goed op een lichte plek in huis, maar niet in vol zonlicht. Daarnaast hoeven ze maar één keer in de week water te krijgen, maar voel tussendoor wel eens of het potgrond niet te droog is. De grond mag altijd een beetje vochtig aanvoelen, maar niet te nat.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *