Yes! Het is gelukt en je hebt je nieuwe droomhuis gevonden. Nu is het nog zaak om te gaan verhuizen. Maar hoe pak je dit aan? Samen met deze tips en wat materialen van Kortpack komt dat helemaal goed!

Voorbereiding

Een van de belangrijkste onderdelen van de verhuizing is de voorbereiding. Hieronder valt bijvoorbeeld ervoor zorgen dat je nieuwe droomhuis helemaal klaar is voor jouw spullen! Alles moet netjes geschilderd zijn, want je wilt niet na je verhuizing nog alle spullen aan de kant zetten en afdekken om die ene muur net wat witter te maken dan hij al was. Je wilt graag dat alle vloeren gelegd zijn en afgewerkt, want als je bank straks op zijn plek staat wordt het erg lastig om de plinten nog te leggen. Daarna is het tijd om de verhuizing zelf te plannen: wanneer ga je verhuizen? Wie komt er helpen of huur je een bedrijf in?

Welke verhuismaterialen?

En natuurlijk: welke materialen moet je kopen om je verhuizing op rolletjes te laten verlopen. Voor meer informatie hierover kun je ook kijken naar blogs over verhuizingen, maar het belangrijkste is dat je genoeg materiaal hebt om je meubels en andere voorwerpen te beschermen. Met verhuisdekens, bijvoorbeeld, kun je je meubels inpakken en in de vrachtwagen naar je nieuwe plek beschermen. Hiervoor kun je ook beschermfolie gebruiken. In je nieuwe huis kun je vloerbescherming aanbrengen, om krassen en vervuiling door het verschuiven van de meubels op je nieuwe vloer te voorkomen. Ook kun je meubelhoezen gebruiken voor je meubels. Als je vervolgens de dozen inpakt met spullen: vergeet niet voor genoeg dozen te zorgen en markeringen aan te brengen met waar elke doos heen gaat!

Opruimen, weggooien en bewaren

Een verhuizing is ook nog eens HET moment om spullen die je niet meer gebruikt weg te doen. Je moet immers alles inpakken en komt dingen tegen die je nooit gebruikt, of waarvan je misschien niet eens meer wist dat je ze had. Dit zorgt ervoor dat je minder spullen hoeft te verplaatsen, maar ook dat je nieuwe huis minder vol staat. Dit kan veel rust in je hoofd geven. Ook is het een goed idee om sommige meubels alvast te demonteren, zodat ze minder plek innemen in de verhuiswagen en makkelijker te hanteren zijn. Houd hierbij wel de belangrijke onderdelen bij de hand! Niks is zo vervelend als de weggestopte inbussleutel waardoor je je bed niet in elkaar kunt krijgen als eenmaal alles in je nieuwe huis staat. 

Weten hoe je geluid in huis kan dempen? Lees dan dit blog met handige tips!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *