Wat is dubbel glas?

Dubbel glas, ook wel isolerend glas genoemd, is een soort glas dat bestaat uit twee lagen glas. Tussen deze twee lagen zit lucht of gas, dit wordt de spouw genoemd. Het is een zeer effectief middel om woningen op temperatuur te houden, aangezien de luchtspouw helpt om warmteverlies te voorkomen. In geval van enkel glas zal u veel meer warmteverlies en binnenkomende kou ervaren. Hieronder zullen we enkele voordelen van dubbel glas bespreken.

Het bespaart energie

Een van de grootste voordelen van dubbel glas is dat het kan helpen om energie te besparen. Doordat het warmteverlies voorkomt hoeft u veel minder te stoken in de winter. In de zomer zorgt het er juist voor dat er veel minder warmte in uw huis komt en dus dat het lekker koel blijft binnen. Daardoor hoeft u de airconditioning een stuk minder vaak aan te zetten. Dit kan leiden tot lagere energierekeningen en een positieve impact hebben op het milieu. Op de lange termijn betaalt dubbel glas zich zeker terug.

Het helpt tegen lawaai

Daarnaast kan dubbel glas ook helpen om lawaai te verminderen. De luchtspouw tussen de glaslagen werkt als een soort geluidsisolator, wat kan helpen om geluid van buiten te dempen. Dit kan vooral handig zijn als u in een drukke buurt woont of als u dichtbij een drukke weg of luchthaven woont. Als u slecht tegen drukte kan zou ik zeker hr glas bestellen. Dit is dubbel glas maar dan met hoog rendement, daar staar ‘hr’ voor. Dan weet u zeker dat het rustig blijft in huis.

Dubbel glas helpt tegen vocht en schimmel

Verder kan dubbel glas ook helpen om condensatie te verminderen. Wanneer het buiten koud is en het binnen warm, kan condensatie op het glas van ramen en deuren optreden. Dit kan leiden tot vochtproblemen en schimmelgroei. Dubbel glas kan helpen om deze condensatie te verminderen, wat kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving. In geval van enkel glas komt vocht en schimmel gemakkelijker binnen en dat levert je op termijn vervelende consequenties op.

Huizen met dubbel glas zijn meer waard

Tot slot kan dubbel glas ook bijdragen aan de waarde van een huis. Veel mensen zien het als een aantrekkelijke toevoeging aan een huis, omdat het niet alleen kan helpen om energie te besparen, maar ook om lawaai en condensatie te verminderen. Dit zijn allemaal dingen die een huis leefbaarder maken en dus aantrekkelijk om in te wonen. Als u ooit van plan bent om uw huis te verkopen, kan het installeren van dubbel glas de waarde van uw huis doen stijgen.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *