Het kan zomaar voorkomen en het is erg vervelend: een rioollucht in huis. En hoewel je hier altijd wel iets aan kunt doen, is de oplossing afhankelijk van de oorzaak. Er is niet een oorzaak van een vervelende lucht in huis. Er zijn meerdere redenen waarom er een rioollucht in huis kan hangen. Maar wat zijn nu de meest voorkomende oorzaken en wat kun je hier tegen doen? Dat lees je hier! 

De oorzaken van rioollucht in je woning 

Zoals aangegeven zijn er meerdere oorzaken van rioollucht in een woning. Het kan worden veroorzaakt door een lekkage, een verstopping of door externe factoren. Hier vind je een overzicht van de oorzaken die het meest voorkomen: 

  • Verstopte afvoer: het kan voorkomen dat de afvoer verstopt is, waardoor deze niet kan ontluchten. Dit veroorzaakt een vervelende geur van afvoerwater dat zich door het hele huis kan gaan verspreiden.  
  • Riool verstopt: het is ook mogelijk dat het probleem niet in jouw woning ligt, maar dat het in de riolering zit. In dit geval is het aan te raden om te vragen of anderen in de buurt hier ook last van hebben.  
  • Lekkage: een lek in de afvoer zorgt niet alleen voor stank, maar ook voor waterschade. Lekkage zorgt ervoor dat vies water en lucht uit de afvoer in je woning komen.  

Hoe los je rioollucht in huis op? 

De rioollucht in huis oplossen begint bij het achterhalen waar de geur vandaan komt. Soms wordt dit al snel duidelijk, andere keren moet er een onderzoek plaatsvinden middels een camera of speciaal rook. Op deze manier kan worden ontdekt of er ergens een breuk of scheur in de leiding zit. Wanneer de oorzaak van de rioollucht in huis is ontdekt, kan deze ook snel opgelost worden. Je doet er goed aan om een professional in te schakelen, zodat je zeker weet dat de werkzaamheden goed worden uitgevoerd.  

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *