Misschien ben je van plan om binnenkort te klussen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Wellicht vind je het klussen ietwat spannend en wil je graag meer zekerheid dat het wel goed gaat. Dat is logisch, maar geen paniek! In dit artikel deel ik meerdere tips met je, zodat jij zelf met klussen kunt beginnen. Alvast veel succes.

Let op je eigen veiligheid

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: klussen is logischerwijs niet bepaald heel erg veilig. Integendeel: jaarlijks belanden er veel mensen in het ziekenhuis, doordat het fout is gegaan tijdens het klussen. Dit is er niet voor bedoeld om je er te van weerhouden om te klussen, maar wel om je bewust te worden van je eigen veiligheid. Het is dus belangrijk om de veiligheid in acht te nemen. Dit kun je doen door middel van handschoenen, werkschoenen, veiligheidsbrillen etc. afhankelijk van de klus waar je mee bezig bent. Zorg voor voldoende beschermingsmaterialen: beter voorkomen dan genezen.

Vergunningen

Voor de kleine klussen, zoals verven heb je geen vergunning nodig. Ga je echter grote klussen verrichten, zoals een grote boom uit de tuin halen of een dakkapel maken? Dan heb je wel een vergunning nodig. Deze kun je aanvragen bij de gemeente, maar let erop dat dit best een tijdje kan duren.

Elektra

Als je zelf aan de slag gaat met het klussen met elektra, is het van cruciaal belang dat je eerst begint het uitzoeken welke circuits op welke stop zitten. Dit is belangrijk om te controleren, aangezien de indeling van deze stoppen niet in alle woningen even logisch zijn. De groep waarop je werkt op zijn uitgeschakeld, anders kan het flink misgaan. Als het elektra betreft is het natuurlijk altijd verstandig om kinderen uit de buurt te houden: veiligheid staat voorop.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *