Iedere ochtend verse eitjes rapen, wie wilt dat nou niet?! Kippen houden is hartstikke leuk en geeft veel plezier. Maar voor je aan kippen begint is het wel handig om te weten hoe je ze het beste kunt houden, een paar handige weetjes lees je in deze blog!

Wat heb je nodig om je eigen kippen te houden?

Kippen leven het liefst in groepjes van minimaal 3 kippen. Een haan is niet persé nodig, zonder haan leggen ze nog steeds eieren maar deze zijn dan niet bevrucht. Wilt u ‘tamme’ kippen? Koop ze dan als ze een paar maanden oud zijn, dan zijn ze makkelijker tam te maken. Vanaf een half jaar oud beginnen ze met eieren leggen, dit zult u merken aan het feit dat ze meer geluid gaan maken!
Wie goed voor de kippen zorgt, wordt dagelijks beloond met de lekkerste verse eitjes.

Er zijn heel veel soorten en maten als het om kippen gaat! Grote rassen, dwergrassen, legkippen, sierkippen, noem maar op.. Elk kippenras heeft zijn eigen karakter en eigenaardigheden, bekijk dit dus goed voor u kippen koopt. Zo leggen legkippen heel veel eieren maar worden niet zo oud, daar in tegen leven sierkippen veel langer maar leggen weer minder eieren.

Kippenren

Voor welke soort kip je ook gaat; een goede (en mooie) ren mag natuurlijk niet ontbreken! Een ren waardoor je de kippen goed kunt zien, wat mooi in de tuin staat en wat ook nog eens duurzaam is. Waar u eens aan kunt denken is om schapenhekwerk van Adéquat te gebruiken als kippenren. Dit hekwerk is makkelijk te plaatsen en goed te combineren met kippengaas!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *