Als je de positie van je website wilt verbeteren, kun je linkbuilding pakketten aanschaffen. Linkbuilding is een vorm van SEO-techniek waarbij wordt gezocht naar mogelijkheden om nuttige inkomende links (ook wel backlinks genoemd) naar je website te genereren vanaf andere websites met een hoge mate van autoriteit. Backlinks zijn een essentieel onderdeel van de ranking dat zoekmachines helpt te bepalen welke websites betrouwbare en gezaghebbende informatiebronnen zijn.

Waarom linken belangrijk is voor een websiterangschikking

Zoekmachines zijn van mening dat een link een blijk van vertrouwen is met betrekking tot een pagina. Met andere woorden, een website zal geen links verwerven als de pagina die niet verdient. Kortom, het betekent dat websites met veel links ernaar goede websites zijn. Wanneer iemand naar een andere website linkt, onderschrijven ze die in wezen als een nuttige bron. Als je website van lage kwaliteit is, zullen andere website-eigenaren niet naar je website linken. Het is vergelijkbaar met hoe je een ondermaats restaurant niet zou aanbevelen aan een vriend. Linken is een krachtige techniek die de geloofwaardigheid van een website kan vergroten, maar wordt ook door veel mensen op verschillende manieren misbruikt. Dit is de reden waarom zoekmachines actief zijn gaan zoeken naar manieren om websites te ontdekken die zoekresultaten manipuleren door links van lage kwaliteit te bouwen. Om ervoor te zorgen dat je alleen links van hoge kwaliteit krijgt, kun Brandmatchers proberen om dit voor je te doen.

Hoe de methode voor het rangschikken van websites verandert

Zoekmachineoptimalisatiespecialisten leerden al snel hoe ze PageRank en zoekresultaten voor bepaalde doeleinden konden wijzigen. Op dat moment was Google aanzienlijk geavanceerder dan de meeste zoekmachines. Het was echter nog steeds vatbaar voor manipulatie omdat het niet bijzonder effectief was om onderscheid te maken tussen een link van hoge kwaliteit en een link van lage kwaliteit. Daarom is Google begonnen met het devalueren van een aantal strategieën voor het bouwen van links die in het verleden succesvol waren. Een van deze strategieën is het indienen van je website bij online directories in ruil voor een link. Dit was een strategie die Google op een gegeven moment echt onderschreef. Sindsdien is het echter misbruikt en te veel gebruikt door SEO’s, waardoor Google de waarde van dergelijke methoden heeft verlaagd.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *