We gaan het hebben over trappen. Deze zijn er in verschillende modellen, materialen en afmetingen. Elke trap zijn eigen uitstraling en passend bij een bepaald interieur.

Verschillende modellen

De meest voorkomende modellen zijn de rechte trap en de kwartslagtrap. Deze zitten in bijna elke woning. Je hebt ook nog woningen die een wenteltrap/draaitrap hebben. En in vele woningen zit er een vlizotrap richting de zolder. Buiten deze modellen zijn er ook nog minder bekende zoals een multi-inzetbare trap. Dit is een modulaire trap die je zelf, binnen een marge, kunt vormen. Deze trap valt onder de ruimtebesparende trappen die, zoals de naam al zegt, minder ruimte innemen.

Materialen voor een trap

De meeste trappen in huis zijn gemaakt van hout terwijl je buiten vaak meer metaal ziet. Toch zijn er ook metalen trappen voor in huis. Deze hebben vaak een strakke uitstraling en zijn uiteraard duurzaam en stevig. Het hout dat vaak gebruikt wordt voor trappen is dennenhout, beukenhout en eikenhout. Tegenwoordig zie je ook trappen die compleet gegoten zijn van beton. Dit is echter niet iets wat je makkelijk kunt laten plaatsen.

Afmetingen van een trap

De afmetingen van een trap zijn allemaal erg verschillend, net zoals de plek waar de trap moet komen te staan nergens hetzelfde is. Soms kun je met jouw afmetingen een bouwpakkettrap plaatsen. Dit is een trap die in standaard afmetingen geleverd wordt, maar door hem bijvoorbeeld in te korten is hij misschien wel passend te maken. In andere gevallen moet je een maatwerktrap aanschaffen. Deze wordt speciaal ingemeten, zodat hij exact aansluit. Beide mogelijkheden biedt Houtcompleet aan. Aan het maatwerk zitten nog wel bepaalde marges verbonden, maar daar kan een van hun adviseurs je alles over vertellen.

Elke interieur zijn eigen trap

Het model van een trap is meestal niet heel erg van invloed op de uitstraling. Wat wel veel invloed heeft is het materiaal van de trap en eventuele accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een oud huis. Daarbij zou een eiken trap mooi staan. Voeg daar een leuning aan die met gedraaide spijlen en een sleutelgatvormige handgreep en het is helemaal kloppend met het huis.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *