Verhuizen, verbouwen, toe aan een nieuwe look – allerlei redenen voor een nieuw bed. Of dat nu voor jouzelf is of voor je kinderen. Als het om de kinderen gaat, is het eerste dat je je afvraagt natuurlijk of je weer een 1 persoonsbed moet kopen. Veel pubers hebben de behoefte aan een groter bed, en misschien is het als ze ouder worden helemaal niet gek om alvast een 2 persoonsbed te kopen. Als je tiener later gaat studeren, wil hij of zij waarschijnlijk sowieso een 2-persoonsbed. Tenzij het bed bij jou thuis achterblijft, is het de investering vast waard om te maken.

De stijl van het bed

Of het nu een 1 of 2 persoonsbed wordt, het is handig om na te denken over verschillende zaken als het om de look van het bed gaat. Er zijn talloze mogelijkheden in kleuren en materialen. Om nog maar te zwijgen over de opties voor verschillende hoofdborden. Ga je voor simpel en sober of wil je juist decoratieve spijlen? Heb je liever landelijk en lief of stoer en industrieel. Dat is allemaal aan jou, of in ieder geval aan degene voor wie het bed is. Hout, aluminium, zwart, wit en grijs zijn de meest geziene materialen en kleuren in bedden. Maar soms zijn er ook andere mogelijkheden.

Formaat

Het formaat van bedden is niet altijd hetzelfde. Tussen een 1-persoonsbed en een 2-persoonsbed zit natuurlijk verschil. Maar een middenmaat is bijvoorbeeld de twijfelaar, met een breedte van 120 centimeter. Een standaardafmeting voor een 2 persoonsbed is 140 centimeter breed, maar er zijn ook bedden van 160, 180 en zelfs 200 centimeter breed. Een 1 persoonsbed is meestal 90 centimeter breed. Sommige bedden zijn smaller en hebben een breedte van 80 centimeter, meestal zijn dit kinderbedden. De getallen slaan op de afmetingen van het matras, het bed zelf is altijd groter dan de matrasmaat.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *