Voor grotere gazons en percelen biedt een zitmaaier een praktisch alternatief ten opzichte van het maaien met conventionele grasmaaiers. Een zitmaaier biedt de mogelijkheid om het hele jaar door effectief en tijdbesparend in de tuin te werken. Dit is met name voordelig voor mensen met een terrein of tuin van meer dan 500 m² en met een grote onbeplante open ruimtes. Een zitmaaier kan overigens niet alleen worden gebruikt voor maaien bij warme temperaturen, maar ook – met de juiste hulpstukken – voor opruimwerkzaamheden in het koude seizoen. 

Tips voor het vinden van geschikte zitmaaier 

Bij het kopen van een zitmaaier zijn er natuurlijk een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het aan te raden om te gaan shoppen bij een kwaliteitswinkel die gespecialiseerd is in gemotoriseerd tuingereedschap en zitmaaiers. Wij hebben altijd veel plezier gehad van onze aankopen bij De Tuinmachineshop. Verder is het belangrijk om na te gaan waar jij jouw zitmaaier voor wilt gebruiken. En of je dus bepaalde hulpstukken nodig hebt. 

Zitmaaiers zijn zeer compleet 

Zitmaaiers zijn feitelijk zelfrijdende grasmaaiers. Althans, je moet er wel op zitten om ze te besturen, maar je hoeft geen eigen kracht te gebruiken voor het maaien en verplaatsen. Ze onderscheiden zich door hun complexiteit qua uitrusting: zitmaaiers kunnen, zoals reeds vermeld, eenvoudig worden aangevuld met tal van hulpstukken. Zitmaaiers machines zijn verkrijgbaar in een uitvoering met achter- of zij-uitworp, dus je hebt genoeg opties. 

Voordelen van een zitmaaier 

Naast het vergemakkelijken van het werk door het zitten, bieden zitmaaiers vooral het voordeel van grotere maaibreedtes. Zo kunnen ook grote gazons in korte tijd worden bewerkt en gemaaid. Dit maakt het anders tijdrovende en arbeidsintensieve maaien met handgrasmaaiers op grote oppervlakken een flink stuk gemakkelijker. Zitmaaiers zijn verder ook zeer wendbaar, zodat beplanting en andere obstakels op het gazon flexibel kunnen worden vermeden. 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *